dinsdag 18 september 2007

Poëziewedstrijd Het krakende ei

‘Gillend word jij uitgenodigd om onze kippen te bespringen
en een prijsvraag uit te vinden om jezelf in te zenden
op onze stijgende paden’


POËZIEWEDSTRIJD HET KRAKENDE EI
GEDICHTENDAG 2008

De volgende gedichtendag valt op 31 januari 2008 en Mark Boog (1970) zal de gedichtendagbundel (tien nieuwe gedichten) verzorgen. Het thema van de 9de Gedichtendag is ‘Dingen en gedichten’. Altijd raak, gedichten en dingen en dingen en gedichten.
Tijdens Gedichtendag 2008 staat de relatie tussen poëzie en dingen centraal. Gewone voorwerpen die ons in het dagelijks leven omringen, worden op allerlei manieren gebruikt in de poëzie, de dichter vindt ze. Rutger Kopland bezong een glas in zijn bundel Dankzij de dingen. De Zuid-Afrikaanse dichteres Antjie Krog dichtte ‘ik ben ding, hoor je!’, Remco Campert schreef een ode aan zijn jas en K. Michel dichtte: ‘Vandaag / ben ik een ding in verpakking. Of de dichter zich nu identificeert met dingen óf dat het ding wordt bezield, op Gedichtendag 2008 krijgt het ding de ruimte.

Wil jij ook je ei kwijt, stuur dan je ‘dinggedicht’ (maximum één gedicht) op met vermelding van je naam en van de wedstrijd naar Het krakende ei ten laatste tegen 1 december.

Misschien mag je wel een ‘pluim’ verwachten in de vorm van allerlei prijzen zoals onder meer publicatie op grote ‘schaal’.

Geen opmerkingen: